søndag 9. mars 2008

Viva Zapatero!


Da er det bare å gratulerere det spanske sosialistpartiet og statsminister José Louis Rodriguez Zapatero med nok en valgseier i det spanske parlamentsvalget!


Spanjolene har gått til urnene og gitt uttrykk for at de sier nei til en stadig mer utdatert katolsk kirke som vil legge seg opp i vanlige, moderne menneskers liv, og til et konservativt og krigshissig Partido Popular som med velgerprofitt som mål kynisk skyldte på ETA da bombene smalt i Madrid bare tre dager før forrige parlamentsvalg for fire år siden. Om enn hvor tragisk disse bombene var, var det en lykke for Spania at PP begikk en slik superblunder som lokket flere velgere ut av de tusen hjem og satt Zapatero til å styre landet, noe spanjolene i dag har bekreftet at de er tilfredse med.


Jeg ser fram til flere år med kjærkommen reform i Spania - røykelov, homoekteskap, samtaler med baskerne og innskrenkelse av kirkens makt er bare en fantastisk begynnelse på noe virkelig stort!


VIVA ESPAÑA! VIVA ZAPATERO!

2 kommentarer:

Eirik Løkke sa...

Dessuten har han ført en fornuftig makroøkonomisk politikk Zapatero, og veldig offensiv europapolitikk.

Konservative trenger reformorientering. Etter at kunsten "å tape et valg på to dager" ble gjennomført i 2004, så trenger man en positiv visjon.

Som en god venn av meg som har bodd i Spania uttalte, i likhet med avisen EL PAIS, er spanjoler sentrum venstre på sosiale spørsmål og sentrumhøyre i økonomiske spørsmål. Dette har Zapatero på en utmerket måte greid å samle opp i fornuftig politikk.

Veil of Ignorance sa...

Hehe, regnet med refs da jeg så du hadde kommentert denne, Eirik, men du har et veldig godt poeng.

Zapatero er vel kongen av pragmatikk, og forstod veldig godt at den sjansen han fikk i 04 var så godt som once in a lifetime. Dermed har han gjort alt fra å bligjøre røde latinamerikanske presidenter til EUs innerste blåsirkler. Tenk deg, dette var et diktatur for 36 år siden, da de entret EU i 82 (? eller var det 78?) var de et U-land som måtte motta store budsjettoverføringer fra Brussel. Nå er det verdens 8. største økonomi. Ikke rart det er vanskelig å fortsette den økonomiske veksten i disse turbulente tidene. Men pragmatikeren Zapatero vet hvordan det skal gjøres.

VIVA!