onsdag 10. september 2008

Orwelliansk grums fra ytterste høyrefløy!


Debatten om norsk asylpolitikk har tatt helt av, etter at regjeringen for en uke siden presenterte sine innstramminger mot mennesker på flukt som søker asyl i Norge. Jeg var svært skuffet og overrasket over regjeringens kursendring mot en mer inhuman og høyreorientert asylpolitikk, der vi i rike Norge, som i tillegg har behov for mer arbeidskraft, snur ryggen til dem som befinner seg i en desperat situasjon. Ja, denne usolidariske handlingen fra Arbeiderpartiet gjør i tillegg til deres feilslåtte miljøpolitikk at jeg vurderer sterkt å rive partiboka mi i filler og sende den tilbake til Youngstorget.


Noe som de fleste kommentatorer pekte på etter regjeringens pressekonferanse var at dette banet vei for en ytterligere radikalisering av Fremskrittspartiets retorikk frem mot valget. Etter noen år med lite fokus på det ulmende fremmedhatet i FrP, har det igjen heldigvis blitt tydeliggjort hva denne gjengen står for.


For sist fredag uttalte Siv Jensen følgende til TV2 under sitt besøk på Republikanernes landsmøte i USA:


"Norsk asylpolitikk har vært ute av kontroll i altfor mange år. ( . . . ) Vanlige folk i vanlige bygårder rundt omkring i hele Norge merker dette. De ser trygdemisbruk, de ser at ting ikke fungerer og at folk ikke er integrert. De ser at barn blir slått, de ser at barn blir omskåret. Det er ikke en situasjon vi kan ha i et demokratisk land som Norge." (Kilde: Aftenposten)

Klippet har de siste dagene blitt spilt mange ganger på TV, og for å være helt ærlig må jeg holde meg for både øyne og ører for ikke å brekke meg når jeg ser formann Jensen stå og uttale noe slik! Og reaksjonene fra de fleste miljøer lot heller ikke vente på seg. Statsminister Stoltenberg viste til at man opp gjennom historien har mange eksempler på at personer kommer med slike uttalelser for å bygge oppunder fremmedfrykt. Ordene han ikke var tøff nok til å ta i sin munn, kom i dag fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering: FrPs retorikk i denne saken er svært lik den vi så mot jødene i Europa på 30- og 40-tallet. Er ikke dette litt vel drøyt å påstå? tenker du kanskje. Nei, det er det ikke!


Det var nettopp denne måten nazister og fascister jobbet i tiden opp mot andre verdenskrig, da de forsøkte å tillegge en minoritetsgruppe negative og skremmende holdninger og egenskaper som ikke stemmer med virkeligheten, samtidig som de hevder å ha løsningen på problemet, ja faktisk den endelige løsningen!


Ja, jeg synes faktisk at Siv Jensens uttalelse ikke er så langt fra det Vigrid-leder Tore Tvedt uttalte om jødene i VG i 2003:


"Vi ønsker å ta makten i samfunnet, renske ut jødene og sende innvandrerne ut av landet. Jødene er hovedfienden, de har drept vårt folk, de er ondskapsfulle mordere. De er ikke mennesker, de er parasitter som skal renskes ut."


Dette er ren skremselspropaganda som vi kjenner godt igjen fra George Orwells bok 1984. Produser en fiende, skap en konflikt, og tilby deretter løsningen på problemet for å vinne folkets gunst. Dette er noe storebror gjorde i Orwells oppdiktede verden, dette er noe Hitler gjorde, dette er noe Stalin gjorde, og det er åpenbart noe Fremskrittspartiet driver med den dag i dag! Dette er å villede det norske folk, det er å nøre oppunder fremmedhat og rasistiske holdninger, og det er ikke minst uærlighet, noe som diskvalifiserer Siv Jensen så totalt fra å være skikket til å være statsminister.


Jeg vil ha meg frabedt at mine venner av en annen etnisk opprinnelse enn norsk omtales på denne måten. Jeg vil ha meg frabedt at Siv Jensen noe så grundig stempler flere hundre tusen av mine medborgere som trydgemisbrukere og barnemishandlere. Og jeg vil ha meg frabedt at et parti med slike holdninger skal få være med å styre landet jeg lever i!


Vi kan bare håpe på at disse uttalelsene fra Siv Jensen gjør at det norske folk våkner opp og ser hvikle skremmende holdninger FrP virkelig står for, slik at vi kan hindre at disse fremmedfientlige klovnene ikke havner i regjering etter valget i 2009. For folk flest ser nettopp at innvandrere og asylsøkere er som deg og meg - for det aller meste trivelige, flotte og ressurssterke mennesker, som mot sin vilje har måttet flykte fra hjemlandet sitt på grunn av en uholdbar sikkerhetssituasjon.

Jeg har bare én beskjed til Siv Jensen: IKKE MOBB KAMERATEN MIN!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hør hør!

Fascismen har endelig kommet for en dag, jævla smålige frp-svin.

Tror forresten Siv dreit seg ut litt, hun var revet med av republikanernes landsmøte (som har bragt for dagen en heks som grundig overgår FrP's leder), og kom med uttalelser som er OK i en slik setting, men som er å gå over streken i Norge

(Håper jeg inderlig...)

Thomas Jakobsen sa...

Veldig godt å se et utbrudd mot regjeringens asylpolitikk og Jensens stigmatiserende og påtvingende kommentarer! Denne regjeringen skal jo være et alternativ til det du kaller "Orwelliansk grums", men desverre gjør AP akkurat det de fleste kommentatorer har advart mot i lang tid; å konkurrere med FRP på å være hardest i asylpolitikken er dømt til å radikalisere FRP og norsk innvandrings diskurs. Jeg er veldig pessimistisk med tanke på neste stortingsvalg...

Eirik Løkke sa...

Vel Magnus, hvis heks er synonymt med å være uenig med standpunkter, så skulle Palin nok passe den beskrivelsen bra. Hun er nok langt fra noen norsk sosialdemokrat.

Jeg er usikker på om Siv Jensen kommer med noe nytt, dette er jo standpunkter som FRP har hatt lenge, og retorikk som de har brukt lenge.

APs problem er at det norske folk i overveldende grad (er usikker på det nøyaktig tallet, men det er stort) mener norsk asyl og integreringspolitikk er fullstendig feil, er tilhenger av langt mer restrektiv linje.

Man kan spørre seg om dette kommer av at nordmenn flest er rasister/fremmedfientlig eller om de har en helt annen virkelighetsoppfatning enn politikere.

Enhver diskusjon slik situasjonen er nå, om asylpolitikk vil tjene FRP, så det er god grunn til å være pessimistisk ved neste valg.

Fordi av oss som ønsker en mer liberal (ihvertfall ikke mer restrektiv linje) asyl og innvandringspolitikk (det er ikke det samme, men nevner det likevel) så har vi en stor utfordring med hensyn til å formidle at det går an å være tilhenger av sterkere krav til de som kommer hit, samtidig som vi gir flere som trenger hjelp, en utstrakt hånd.

Anonym sa...

Forresten, Sarah Palin er mer en klovn enn en heks i mine øyne.

Når den ugifte 17 år gamle datteren til en innbitt motstander av seksualundervisning, prevensjon og abort blir smelt på tjukken, må jeg bare le. høyt.

Eirik Løkke sa...

Hehe - det er skjebnens ironi. Jeg kan vel, til tross for at jeg støtter McCain/Palin, det er små morsomt tilfelle med datteren til Palin. Sosialkonservative delen av Republikanerne har aldri vært mine favoritter, men den økonomiske liberalismen trumfer kristengalskapen, sistnenvte betyr svært lite for andre enn de selv.

Forstår godt at man kan bli revet med GOP Convention - det er jo vekkelsesmøte - og tale det kan hun, Palin. Men imotsetning til FRP er GOP veldig for (lovlig) innvandring.